ZDROWA ŻYWNOŚĆ

 

Ktoś, kiedyś powiedział, że jesteśmy tym co jemy.  W obecnych czasach półki, aż uginają się od różnego rodzaju produktów, do których kupna zachęcają nas niskie ceny. Tymczasem, gdy przyjrzymy się etykietom pełno w nich konserwantów, barwników, glutaminianów
 i innych dziwnie brzmiących nazw, mających niekorzystny wpływ na nasze zdrowie.
Członkowie Zielonego Patrolu postanowili przeprowadzić wywiad z menagerem i sprzedawcą sklepu ze zdrowa żywnością.
Dowiedzieliśmy się, że z
drowa, ekologiczna żywność wytwarzana jest przez producentów certyfikowanych przez odpowiednie urzędy lub organizacje, które kontrolują gospodarstwa rolne produkujące taką żywność. W ekologicznych gospodarstwach rolnych nie używa się nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Zbiory są niższe, ale rośliny nie zawierają szkodliwych substancji związanych
z intensywną przemysłową uprawą.

Dlatego właśnie żywność ta jest nieco droższa.

O zdrowie zdecydowanie bardziej dbają panie, które stanowią 90% wszystkich klientów.

 

 

< powrót do poprzedniej strony >